Viktig Information inför bokning
-
Bokningen för befintliga medlemmar (barn som går på simskola under perioden innan) öppnar alltid före bokningen för nya medlemmar.
-
Under bokningsdagen så öppnar bokningen för olika simskolenivåer vid olika tider, vi lägger alltid ut ett schema för detta i god tid innan bokningen öppnar.
-
En period av simskolan pågår i 12 lektioner, 1 lektion/vecka.
-
Vi tar uppehåll under skolloven, exakta datum för uppehållen mailar vi alltid ut om i god tid innan.
-
Nivåbeskrivningar hittar ni HÄR.
-
För att boka gå in på bokningssidan och skapa konto / alternativt logga in på redan befintligt konto innan bokningen öppnar.
-
Vi har olika priser på grupper som har lektion på vardagar jämförelsevis med helger.
PRISER
Per period vardagar 2095:-
Per period helger (Lördag/Söndag) 2195:-
Serviceavgift tillkommer 14:-
SIMSKOLA
Mer info om simskolan
Simskolan bedrivs i Sundbybergs simhall och Solna Simhall och är certifierad av Svenska Simförbundets samt följer deras "Simlinjen". Simskolan hos oss är för barn i åldrarna 5 år och uppåt. Simkunnighet är en livsviktig kunskap som ska läras in genom glädje. Vi startar därför med att lära barnen att vara trygga, bekväma och orädda i vattnet på egen hand utan att ha sina föräldrar med i vattnet. Så mycket som möjligt av lektionerna bedrivs utan flythjälpmedel för att uppnå detta, då flythjälpmedel lätt kan ge en falsk trygghet. Vattenvana är grunden för god simfärdighet och simteknik. Det är därför mycket viktigt att inte forcera vattenvaneträningen. När vi sen har byggt upp den grunden hos barnen börjar vi med siminlärningen. Vi lär då ut crawl som första simsätt.
Att sparka med benen och rotera med armarna är en förhållandevis lätt motorisk rörelse att utföra för små barn. Det som kan vara svårt för barnen är andningen, som ska utföras i sidled, när de simmar längre sträckor. När barnen simmar 5 m crawl lär vi dem även att simma ryggsim. Ryggsimmet är likt crawl med samma motoriska rörelser, men ger fria luftvägar. När barnen simmar 10 m ryggsim lär vi ut bröstsim. Då har barnen fått lära sig två olika simsätt vilket ger dem kunskap om kroppskontroll och vattenläge vilket underlättar inlärningen av det tredje simsättet. Dessutom har barnen blivit äldre och motoriken har förbättrats. Barnen provar även på det fjärde simsättet fjärilsim genom olika lätta övningar i alla simskolenivåer. Genom alla grupper så skall alla målen klaras av utan simglasögon, läs mer om vilka regler som gäller mer exakt här nedan.
För att barnen tidigt ska få insikt i säkerhet kring vatten testar de även flytväst, klädsim, kasta livboj och förlängda armen. Vi går även igenom bad, båt och isvettsregler.
Hur vi tänker kring Simglasögon i simskolan
I vår verksamhet har vi lite regler kring användandet av simglasögon.
Alla mål i samtliga grupper skall klaras utan simglasögon.
Anledningen till att vi vill att barnen skall kunna klara sig i vattnet utan simglasögon om det är så att olyckan skulle vara framme. Då skall de kunna ta sig upp till ytan och börja simma och blinka bort vattnet från ögonen för att på så vis kunna rädda sig själv.
Nedan följer vad som är tillåtet i respektive grupp.
Det är dock ledaren i respektive grupp som bestämmer hur mycket glasögonen kommer att användas.
Minisim Nybörjare samt fortsättning: Här får simglasögon ej användas.
Baddaren: Här får simglasögon ej användas
Sköldpaddan: Här får simglasögon ej användas
Pingvinen: Här får simglasögon användas på delar av kursen, alla mål skall klaras utan simglasögon
Späckhuggaren: Här får simglasögon användas på delar av kursen, alla mål skall klaras utan simglasögon
Fisken: Här får simglasögon användas på delar av kursen, alla mål skall klaras utan simglasögon
Krokodilen Steg 1: Här får simglasögon ej användas
Krokodilen steg 2: Här får simglasögon användas när instruktören bedömer ert barn så pass tryggt i vattnet att de kan hantera en situation utan simglasögon , alla mål skall klaras utan simglasögon
Simskola 12-15år: Här får simglasögon användas när instruktören bedömer ert barn så pass tryggt i vattnet att de kan hantera en situation utan simglasögon, alla mål skall klaras utan simglasögon
Är det så att barnen har synfel och måste använda simglasögon med styrka så är det tillåtet.